La Garriga

Un any després de les Trobades Veïnals…. seguim sense participació veïnal.

  • Carlos Martin
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els Socialistes de la Garriga reivindiquem una acció pels nostres barris. Article del Regidor Carlos Martin

Barri Nord
Barri Nord

El proper mes de Febrer farà un any que es van iniciar les trobades veïnals,  una proposta que l’equip de govern va recollir del PSC i de les negociacions que vam portar a terme pels pressupostos de 2020.

Ja ho vam dir en el Garric d’aquell mes, per nosaltres era un primer pas per fomentar la cultura de la participació entre els garriguencs i garriguenques i estaríem pendents a la seva evolució.

Durant aquest mes han finalitzat les reunions amb els barris i volem aportar la nostra visió, tot i que ens han decebut i expliquem el perquè.

Trobem a faltar el retorn als veïns/es. No ens consta aquest retorn de les propostes fetes. En cap moment han implicat a la oposició, si hi ha hagut retorn. 

No s'ha treballat amb indicadors de seguiment. Creiem que aquesta és la garantia per valorar el resultat. 

Les reunions no han estat àgils. Coneixedors de la dificultat de la stiuació actual, no s'ha aprofitat la eina telemàtica al màxim: Presentacions, enquestes…. Son eines que tenien a la seva disponibilitat i que haguessin afavorit la implicació dels veïns i veïnes, que a vegades per la durada de la sessió no es quedaven per finalitzar-les.

La partida de Barris, eliminada. Es va eliminar la partida compromesa amb els Socialistes per actuar als nostres barris. S'ha improvitzat i no s'han definit criteris per poder actuar. 

Sense Document únic. Veure'ns amb els veïns i veïnes era una prioritat, però també ho és acabar amb un document únic, que s'emmarqués al Pla de legislatura, on es fes un calendari amb les actuacions previstes.

Tenim la sensació de que hem anat a un procés de trobades veïnals, amb un  gran esforç tècnic però amb molt poca voluntat política, i per molt que els tècnics es deixin la pell en aconseguir  engegar el projecte… sinó hi ha voluntat política no serveix de res.

Els Socialistes creiem que encara estem a temps de reorientar la situació: Preparem un document per trobada ja feta, cataloguem les peticions ( les viables i les que no son viables ) i donem les respostes d'una forma globalitzada en la propera reunió.

Seguirem reivindicant el model de participació que vam defensar durant la campanya electoral i que després de moltes experiències a molts municipis a Catalunya sabem que funciona, no és qüestió d’innovar. ÉS tenir voluntat política.

 

Carlos Martin. Regidor Socialista de la Garriga