La Garriga

Pressupost 2019. Els Socialistes seguim exercint un vot Responsable

  • Alex Valiente i Almazan
  • Actualitzat:
  • Creat:

Alex Valiente, explica el motiu pel qual vam votar a favor els pressupostos locals pel 2019

Eren les 18h de la tarda i tornava de Barcelona per anar al Ple Municipal i vaig rebre una trucada del regidor d’Hisenda. El dilluns vaig enviar, en nom de la meva agrupació, unes últimes esmenes per intentar arribar a un acord amb el Govern Municipal pel que fa als Pressupostos del 2019 per la Garriga. Aquesta conversa va ser important, perquè vam arribar a consensos que trobem molt importants pel nostre municipi. Ho vaig dir manifestar ahir durant el plenari. Fins a les 18h, com no teníem resposta a les nostres esmenes, el nostre vot era un No rotund.

Ja els hi vaig dir al ple “ ens sentíem com aquells que no son fans de Harry Potter i van a veure Animales Fantásticos. Les expectatives són altes, però surts del cinema sense entendre res”. Però com us explico, la última xerrada va valer la pena.

El compromís que extraiem del Govern Municipal, és estudiar les inversions en Parcs com Can Noguera, Plaça Maria Àngels Anglada, Carrer Impremta i obrir un procés participatiu en el Consell d’Infants, Consell d’Adolescents i aprofitant el Casal de la Gent Gran, per fer una pluja d’idees per aprofitar la zona verda de la Sínia i fer un espai intergeneracional. En matèria de Via Pública, també l’assoliment de les obres d’enllumenat públic al Carrer Barcelona que estan pendents des de fa dos anys abans de la finalització del mandat i l’estudi de la millora de l’enllumenat a la zona de Pinetons. Dos espais que molta gent utilitza per caminar o córrer i que volem un augment de l’enllumenat públic per millorar la seguretat.

També hem aconseguit que algunes de les actuacions millor valorades i que no es van quedar fora en el procés de pressupostos participatius es tindran en compte i es realitzaran amb el romanent positiu de tresoreria i el compromís de suplementar les partides d’ajuts perquè les empreses i comerços locals facin contractacions i la partida d’ajuts al Transport Públic per a joves, si fos necessari, a part, que la oposició tingui un paper més determinant en escollir els Plans Locals d’Ocupació, pels quals demanàvem 250.000€ i finalment s’han apostat per 275.000€ euros.

S’ha aconseguit també un compromís per, al gener, fer una comissió monogràfica pel que fa a l’habitatge, en la qual demanem que es tinguin en consideració 3 aspectes fonamentals per nosaltres. Passar de 600 a 750€ els ajuts per a millorar els habitatges que entrin a la Borsa de Lloguer Assequible, que es fixi un preu per metre quadrat màxim (nosaltres proposàvem 8€ ), pels habitatges acollits a aquesta borsa i també una coresponsabilitat de les tres parts afectades en els acords: Ajuntament, propietari i llogater.

També s’ha creat una partida per a promoure la construcció d’habitatge de lloguer a la Garriga, al solar que hi ha entre el Carrer Martí l’Humà i el Parc dels Pinetons.

I un dels aspectes més rellevants que hem aconseguit. A partir del mapa d’usos que es va realitzar a Can Luna, hem insistit en que volem que es faci l’Estudi de Rehabilitació de l’Edifici, de Can Luna. És a dir, tenir el Plànol per encabir totes les necessitats que volem ubicar a la Garriga. A partir de partides d’estudis urbanístics, hi ha el compromís de realitzar aquest projecte urbanístic.

Per poder fer un calendari, ens hem emplaçat amb l’equip de govern per a poder fer una reunió al gener i realitzar un calendari i pactar alguns dels punts d’aquest acord.

El PSC sempre ha actuat amb responsabilitat. Creiem que els avenços que s’ha aconseguit son molt importants com no assumir aquests pressupostos. Aspectes de temps i de formes que nosaltres canviaríem, però al final pesen més els compromisos adquirits des del govern local amb els garriguencs i garriguenques, ja que considerem que els acords als quals hem arribat, no son aspectes nostres, sinó necessitats dels nostres veïns i veïnes.

Ahir vaig haver de refer la meva intervenció, que era crítica. Va seguir sent crítica però defensant que, amb diàleg, tot és possible.