La Garriga

Farts de que el govern municipal ens expliqui contes

  • Grup Municipal Socialista de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

El que havia de ser el govern del diàleg s'ha convertit en el Govern més autoritari de la Garriga. Hem perdut una gran oportunitat

ple Romanent 2019
ple Romanent 2019

Fa 13 mesos que vam iniciar aquesta legislatura. Una legislatura que es presentava com la del diàleg. El mapa polític a la Garriga quedava amb dos formacions polítiques destacades, com era ERC i Junts. Dos formacions polítiques que durant la campanya electoral ja havien mostrat molta fricció i desconfiança, aquesta generada per un govern de dos legislatures on ERC va quedar en un segon terme, permentent que es decidissin moltes coses de forma imposada.

Aquesta legislatura va començar diferent. Esquerra preferia governar en minoria i va sesr aquí on es va obrir un diàleg amb els Socialistes i la CUP per buscar acords polítics des de fora i donar estabilitat al govern d'ERC.

Direm coses òbvies, però que les volem destacar. Els Socialistes partíem amb la il.lusió de formar un pacte d'esquerres i entrar a govern. A les primeres reunions els hi vam deixar clar que Esquerra tenia la possibilitat de governar. Ser valents o anar per la part pràctica de trobar la fòrmula legítima de fer un pacte de govern amb l'altra formació política majoritària; la de Junts. Des d'Esquerra se'ns deia que ni bojos pactarien amb Junts i ens criticaven ferotgement a alguns dels que ara son els seus companys de viatge. Manifestaven una desconfiança clara cap a ells i preferien explorar la fòrmula de pactes d'esquerres, de moment amb un govern amb minoria.

Els hi vam creure i vam treballar molt, moltíssim, buscant punts d'acord entre les dos forces polítiques i també sumant a la CUP. Nosaltres no vam deixar de parlar amb la resta de formacions polítiques perquè creiem fermament en el diàleg i mai hem deixat de banda això, tot i que en alguns moments algun company de plenari hagi vertit acusacions fortes cap al nostre partit. Però era la seva fòrmula per tapar la inoperància de la seva política municipal.

Vam arribar a acords polítics que des d'Esquerra han trencat a correcuita veient que tenien el que volien. Que no els hi demanessin res a canvi. 

En els últims dies hi ha hagut un clima de fricció entre Esquerra i el PSC i ens han traslladat que no estaven d'acord amb algunes afirmacions on explicàvem que trencàvem el pacte de Governabilitat. És més, alguns dels seus membres han rigut a les xarxes socials demostrant una manca de respecte sense precedents a la política local. I tenen raó. No hem estat els que hem trencat el pacte de governabilitat nosaltres. Han estat ells que han canviat un pacte on ens comprometiem tots i totes a treballar per la Garriga i l'han transformat per un pacte per cadires i sous que trenca amb l'acord contra els transfuguisme signat per la majoria de les forces polítiques, entre aquestes Esquerra. 

Els Socialistes manifestem que estem farts que ens expliquin contes i així ho va manifestar el nostre portaveu Àlex Valiente, al ple on debatíem el romanent de tresoreria de la Garriga, que ni tan sols van deixar participar a ala oposició.

En aquest article pots trobar la intervenció de l'Àlex. Prometien una nova forma de fer política amb un govern de diàleg. Aquesta promesa s'ha diluit com es comença a diluir el govern d'Esquerra.

Fitxers adjunts: