La Garriga

Els Socialistes de la Garriga, presentem una moció a favor de la creació d’un Pla Local contra la LGTBIfòbia

  • Grup Municipal PSC - CP
  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquesta Tarda se celebra el Ple Ordinari del mes de Maig

Els Socialistes de la Garriga hem impulsat una moció a favor de crear un Pla Local contra la LGTBIfòbia. No és la primera moció que s’impulsa en aquest sentit a la Garriga, però si és la primera que demana aspectes del dia a dia, que es poden fer des dels ajuntaments, amb cost simbòlic.

Aquesta moció es presenta arrel d’una petició expressa del Col·lectiu Tal Com Som, que és una associació LGTB d’Osona que porten fent activitats de lluita contra la Homofòbia i que van col·laborar en les sessions Projecte Arc Iris impulsades a la Garriga.

El que es demana és una sèrie de micro decisions que poden fer que els Ajuntaments apostin per la tolerància d’una forma explícita.

Des del PSC vam creure que se li havia de donar resposta a les peticions que des de l’Associació Tal Com Som se’ns va traslladar al Consistori Municipal, i a partir d’aquest document que va presentar l’Associació, convertir-la en un protocol que serveixi per a elaborar el primer Pla Local contra la Homofòbia.

Aprofitem la moció per demanar també que el Govern de la Generalitat apliqui la Llei Contra la Homofòbia que es va aprovar al Parlament de Catalunya i que la majoria dels compromisos que es van adoptar amb l’aprovació de la Llei, no s’estan duent a terme.

Paral·lelament demanem que, a part de penjar la bandera Arc Iris el dia 28 de Juny amb motiu del Dia de L’Orgull LGTB, es pengi també el dia 17 de Maig amb motiu del Dia Internacional contra la Homofòbia.

A aquesta moció impulsada pel nostre grup s’han sumat els grups de Solidaritat per la Independència, Ciutadans i Iniciativa, tot i que esperem i desitgem que la moció s’aprovi per unanimitat.

 

Ens sumem a tres mocions més impulsades per altres grups

També ens hem adherit a tres mocions més; una d’elles proposada pel grup de CiU que proposa recolzar la Reforma Horària proposada pel grup Ara És l’Hora. També a una altra proposada pel grup d’Acord + ERC que proposa donar suport al Parlament de Catalunya davant del Constitucional, per la decisió de tombar la Llei de Pobresa Energètica. La última moció a la qual des del PSC ens hi hem adherit és la que ha impulsat el grup de ICV, per defensar les Polítiques contra la Pobresa Energètica. 

Fitxers adjunts: