La Garriga

Els Socialistes de la Garriga, no serem còmplices de la poca participació municipal

  • Socialistes de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de la Garriga, rebutja el rentat de cara que el govern municipal vol vendre, en relació als procés participatiu de pressupostos

Dijous vinent es va anunciar l’inici del procés de participació ciutadana de pressupostos. Se’ns va convocar a corre cuita als regidors i regidores del consistori a una comissió de participació una hora abans, per a explicar-nos i poder fer propostes, que d’altra banda, hem comprovat que el govern municipal, es passa pel forro.

I no participem, no perquè no ens creiem en la participació de la ciutadania per decidir cap a on es destinen les inversions; tot el contrari. El que no creiem és en la participació que fa aquest govern municipal més pròpia d’una rentada de cara, que d’un aspecte que el govern municipal hi cregui.

Després d’anunciar a xarxes que es destinarien 150.00€ de nou, arrel d’una queixa d’un partit de la oposició, el govern municipal va anunciar que no estava decidit l’import. Tots els partits polítics de la oposició, durant el debat de pressupostos 2018, vam demanar un augment d’aquesta partida, aspecte que el Govern Municipal en el mateix plenari s’hi va comprometre. Després de les pressions de la oposició, van augmentar 50.000€ més, fins als 200.000€, cosa que nosaltres trobem un import molt petit i que torna a ser un cobrir l’expedient, que no un aspecte que el govern se’l cregui.

A part d’això, el govern municipal, va anunciar un romanent positiu com a tancament del 2017, amb un import superior a 3 Milions D’Euros. Des del govern municipal, tot i les reiterades peticions per part del nostre grup, han menystingut a tots els partits polítics de la oposició, als quals no ens han volgut convocar per escoltar les nostres propostes i ni tan sols convocar-nos per explicar-nos si els compromisos que van adoptar amb nosaltres durant la última negociació dels pressupostos, que supeditaven al resultat econòmic de tancament anual , si es realitzarien o no.

Volem un paper més decisiu de la ciutadania

Les nostres propostes passaven per valorar les propostes ciutadanes que van quedar sobre la taula per manca de pressupost durant l’anterior procés de participació. En cap cas, ens han dit si es valoraran aquestes propostes o no, tot i que sembla que faran ulls grossos davant aquestes propostes tombades, aspecte que ens sembla totalment arbitrari i per tant, deixa clar que la intenció del govern municipal és tirar pel dret sense tenir en compte aquestes propostes i fer el que ells creïn convenient basant-se en que ja han fet el procés participatiu.

Per tant, si no ens han tingut en compte, ni als partits polítics de la oposició, ni als  garriguencs i garriguenques que van dedicar temps en fer propostes en l’anterior procés de participació, nosaltres, els Socialistes de la Garriga, no en serem còmplices i no participarem en cap d’aquestes reunions on, lluny d’aportar, la única cosa que vol aquest govern municipal, és que ens convertim en els seus còmplices. Nosaltres no ho farem, fins que no destinin més de l’1%, com destinen ara, a fer real un procés de pressupost participatiu.