La Garriga

Els Socialistes de la Garriga denunciem amb una moció, la xenofòbia de HazteOir

  • Socialistes de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els Socialistes vam portar al ple de Febrer una moció per retirar la publicació homòfoba que ha presentat la Fundación HazteOir als centres educatius

El Ple de la Garriga va aprovar per unanimitat una moció impulsada pel Grup dels Socialistes de la Garriga, de rebuig a la Fundación HazteOir, per la publicació del llibre homòfob “Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el col·legio? Las Leyes del adoctrinamiento sexual”, que fa referència a aspectes contraris a la igualtat de qualsevol ciutadà o ciutadana.

La moció fa referència a la denúncia de l’Observatori contra la Homofòbia i l’Associació Tal Com Som, davant de l’enviament massiu d’aquesta publicació als centres educatius. Aquesta denúncia va fer que la Generalitat de Catalunya, actués ja que vulnera la llei 11/2014 del Parlament de Catalunya de Lluita contra la Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia i també els principis recollits a la Constitució i la Llei d’Igualtat Estatal, ja que no reconeix el dret del col.lectiu LGTBI.

Tot i l’actuació de la Generalitat, poques setmanes després, alguns centres educatius van tornar a rebre aquesta publicació, fet que demostra que la Fundació fa poc cas als requeriments legals.

També es demanava que la Fundación HazteOir deixés de rebre subvencions públiques, ni cap tipus de finançament d’altres col.lectius com pot ser l’església, que és la que fa les principals aportacions a aquesta Fundació.

Durant el debat de la moció es va deixar constància que un centre educatiu de la Garriga, havia rebut aquesta publicació i es va retirar de forma immediata i els Socialistes vam deixar constància que volíem que si passava a un altre centre educatiu de la Garriga, volíem que es fes el mateix, per tractar-se d’una publicació homòfoba, aspecte que la regidora d’Igualtat es va comprometre.

Avui, nova campanya homòfoba de la Fundación HazteOir

Durant el dia d’avui s’ha denunciat la nova campanya de la Fundación HazteOir, que apareixeran a marquesines i autobusos rotulats, on no reconeix que pugui haver llibertat sexual.

Una campanya que farà, durant aquest cap de setmana, aturades a Barcelona, L’Hospitalet i Sant Cugat. Demanem que la Generalitat de Catalunya no doni permís per a poder fer aquestes activitats, per vulnerar la Llei 11/2014 de la Generalitat de Catalunya i que els ajuntaments també prenguin la decisió de no autoritzar aquestes activitats.

Volem una societat tolerant i lliure d’Homòfobs!

Fitxers adjunts: