La Garriga

Els Socialistes de la Garriga, aportem propostes d’optimisme al #PressupostLG16

  • Socialistes de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els Socialistes de la Garriga, votem a favor el #PressupostLG16 després d'arribar a acords concrets amb el Govern Municipal

Les Propostes Socialistes al #PressupostLG16
Les Propostes Socialistes al #PressupostLG16

 

El dimecres es va celebrar el Ple de Desembre amb el tema important del debat de Pressupostos 2016. Tal i com va remarcar en diversos moments el regidor Socialista Àlex Valiente, “el ple que marca les línies del futur més immediat de la Garriga”.

Els Socialistes van donar recolzament al Pressupost, després d’un debat on van deixar clar quines eren les condicions pels quals els Socialistes donaven recolzament a aquest pressupost; que es divideixen en tres blocs importants; propostes d’espais públics, de polítiques socials i de transparència i bon govern.

 

“Vam començar a treballar els pressupostos amb la idea de votar contràriament”.

El regidor socialista Àlex Valiente va advertir, “vam començar el procés d’anàlisi de proposta de pressupost 2016, amb la idea de votar contràriament. L’any passat us vam donar recolzament, amb l’acord de construir la tercera fase de la Torre del Fanal, urbanitzant tota la part exterior i construint un bar. Nosaltres vam complir la nostra part i vostès no”. Tot i que després va explicar que el Govern municipal s’havia excusat, reconeixent l’error i informant que la redacció del projecte ha anat més lent i es farà aquest projecte al 2016.

 

“Acceptem les disculpes i vam començar a treballar”.

Després d’això, Valiente va anunciar que van acceptar les disculpes i com sempre van iniciar el procés de debat amb l’agrupació per redactar una sèrie de propostes als pressupostos. “la voluntat va canviar i vam redactar una sèrie de propostes que es fonamenten en tres pilars; Espais Urbans, Polítiques Socials i Participació i Transparència i Bon Govern”, totes elles s’han pogut treballar amb l’equip de govern, que ha acceptat propostes i d’altres s’han pogut parlar i debatre per arribar a acords i transaccionar-les.

 

Mai podrem votar uns pressupostos que destinen partides importants als Plans Ocupació”

“faré referència a la meva intervenció de l’any passat. Els socialistes de la Garriga mai podrem votar contra uns pressupostos que aposten per destinar partides importants a Plans Locals d’Ocupació que ajuden a persones en clar risc d’exclusió a trobar treball i reciclar-se per tenir més possibilitats d’inserció al món laboral”, va començar a explicar Àlex Valiente. “Tot i que hi ha partida de 150.000€ des de l’equip de govern se’ns ha informat que s’espera una aportació de la Diputació de Barcelona, per a apropar-se o igualar a constituir una partida similar als d’enguany que han estat de 450.000€. Així que no podem votar contra aquests pressupostos”.

 

Propostes en Transformació d’Espais Urbans

Llavors Valiente va començar a enumerar les propostes i els acords als que s’han arribat en Espais Urbans. A part de felicitar-se per l’assoliment del Pla de Mobilitat actual amb l’aposta de transformació del Carrer Calàbria, va explicar que els Socialistes demanem una aposta clara per reformular el Pla Local de Mobilitat, a partir d’un estudi amb la participació ciutadana. L’equip de Govern es va comprometre a fer-ho palaral.lelament al Pla General que s’ha de modificar durant aquesta legislatura. També l’arranjament de l’Avinguda 11 de Setembre des del Passeig al Pavelló de Can Violí, perquè és un dels vials que connecten a un espai educatiu i esportiu dels més importants del poble i millores de l’enllumenat públic a la zona de l’Avinguda Sant Esteve, Ca’n Illa o Zona Esportiva dels Pinetons.

 

Propostes en Polítiques Socials.

En aquest apartat s’ha pactat la creació d’una comissió política municipal de Polítiques socials, on es tractarà com s’implementen ajudes per la compra de llibres de text a totes les famílies garriguenques, ajuts socials de xec menjador perquè a cap família li falti suport per a poder tenir tres àpats diaris o el sistema de Tarifació Social, dels serveis municipals.

De la mateixa forma, també es va proposar per part dels Socialistes una partida per ajuts a transport per a joves que cursin els seus estudis fora de la Garriga i que a partir de gener es treballarà en una proposta d’un Pa d’Habitatge de Lloguer Social per a donar cobertura a les famílies garriguenques amb situació de risc social.

 

Propostes de Transparència i Bon Govern.

Per últim es va arribar a un acord en aquestes negociacions per incrementar la Partida de Participació Ciutadana destinant diners a fer un procés participatiu perquè els ciutadans i ciutadanes decideixen quins usos se li han de donar a Can Luna.

A part, per fer un seguiment a l’equip de govern, també es va decidir fer un seguiment trimestral dels indicadors de si l’equip de govern està complint els acords pactats, fer partícip a la oposició a la decisió de les inversions i convocar un Ple Extraordinari Anual sobre l’estat del nostre municipi.

Tot plegat, va fer que ens decidim per votar a favor el #PressupostLG16