La Garriga

El PSC demana que la Garriga passi a la Zona 3 del Mapa de Transports

  • Socialistes de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

Actualment la Garriga, està a la zona 4 del Mapa de Transports i amb aquesta mesura es reduiria el preu del bitllet pels usuaris una mitjana d'un 20%

rod3
rod3

A principis del 2018, el Mapa de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya, patirà una sèrie de modificacions. Les més substancials, és que els municipis compresos a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, pasaran a estar inclossos a la Zona 1 d'aquest mapa. 

Les conegudes ciutats del segon arc metropolità, pasaran a estar a la zona 2 del Mapa. 

La Garriga actualment està ubicada a la Zona 4. Aquesta zona s'inicia a Llerona, on actualment no existeix cap tipus d'estació, ja que les Franqueses s'ubica a  la zona 3. 

Amb la nova connexió, la remodelació de la nostra estació de tren i el desdoblament de la R3, l'estació de la Garriga, ha de passar a ser una estació de referència per tots els municipis del voltant.

Si a això li sumem les restriccions de Transport Privat, que han anunciat alguns municipis de l'Àrea Metropolitana, liderats per Barcelona, on els vehicles amb una vida superior a 20 anys, no podran circular a partir de l'any 2019 en aquests municipis inclosos a la Cimera de l'Aire net, que es va celebrar fa unes setmanes, tots estarem d'acord que el transport públic ha de ser un mitjà de transport important i els preus dels títols a l'actualitat, fa que això sigui una cosa actualment allunyada. 

Tot plegat ha de fer que l'estació de la Garriga vegi com augmenten els usuaris d'aquesta estació i per tant passarà a ser una estació de referència comarcal. 

 

Aquesta mesura disminuiria un 20% el preu dels títols

Per tot això els Socialistes de la Garriga, presentem una moció on demanem que, en aquest canvi del Mapa de Transports que s'ha de realitzar, la Garriga passi a estar ubicada a la zona 3, el que representaria una disminució d'una mitjana superior al 20% al preu dels bitllets. 

No només es veurien beneficiats els usuaris de Rodalies que vagin a estudiar o treballar a l'Àrea Metropolitana, sinò que anar a Granollers pasaria a ser molt més econòmic i poder anar a l'Hospital, aspecte que afavoriria a molts usuaris de la Garriga per traslladar-se al centre hospitalari de referència del nostre municipi. 

 

Fitxers adjunts: