La Garriga

Denunciem la precarietat laborals de les treballadores de Les Caliues

  • Socialistes de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

Durant el Ple, al punt d'aprovació de la pròrroga del contracte de la concessió de l'Escola Bressol Les Caliues

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari del Mes de Juliol, on el més destacat, va ser la pròrroga del contracte de la concessió de l'Escola Bressol Les Caliues, l'aprovació dels dies Festius Locals i també l'aprovació d'un Pla Econòmico Financer que afectarà al Pressupost Municipal de 2019 i 2020.

 

La precarietat de les treballadores de l'EBM Les Caliues

Un dels punts de debat va ser la pròrroga del servei de l'Escola Bressol Municipal Les Caliues. Durant el debat d'aquest punt, els grups polítics van manifestar que les treballadores d'aquest servei tenien un sou molt precari.

El portaveu Socialista, Àlex Valiente, va manifestar, que des del nostre grup estàvem d'acord en denunciar els sous de les treballadores, però el que més ens amoina de la precarietat laboral de les treballadores, era la tipologia de contractes. 

"Mentre tots i totes nosaltres estem pensant en les vacances, algunes treballadores de l'Escola Bressol les Caliues, han hagut de rebre la carta d'acomiadament, com cada estiu i sense saber si al Setembre els hi tornaran a donar feina. A hores d'ara no saben si les tornaran a contractar al Setembre, cosa que volem denunciar públicament", explicava Valiente.

El portaveu socialista, va explicar que el nostre grup, decidiria el seu vot, si existia un compromís clar en dos aspectes. "El primer serà treballar perquè almenys aquestes treballadores tinguin un contracte laboral fixe discontinu, que els asseguri el treball al Setembre tot i que creiem que la fita és que el contracte sigui fixe. El segon compromís és treballar per l'aplicació de la tarifació social a les quotes de l'Escola Bressol Municipal les Caliues, a partir del Gener del 2020, tal i com vam acordar en les converses de principi de legislatura amb el Grup d'ERC-AM".

 
El 3 d'Agost i l'1 d'Octubre, Festius a la Garriga el 2020

El nostre grup també va votar en contra de la proposta dels 2 dies festius locals pel 2020. La proposta del 3 d'agost no la compartim, ja que entenem que el dia Festiu de Festa Major, ha de ser el divendres de Festa Major. 

La de l'1 d'Octubre, tal i com va manifestar Àlex Valiente, és de marcat polític. "Nosaltres respectem les mocions. També les que no hem votat afirmativament i la festivitat de l'1 d'octubre, es va aprovar per moció. Però tot i votar en contra, els hi vam demanar que hi hagués un debat amb la comunitat educativa, que no ha existit", va explicar.

 

Les preses electorals, ens porten a un Pla Econòmic Financer.

La mala planificació i les preses electorals, van fer que durant el 2018 es gastés més del que es podia gastar, com a Ajuntament. Això ens aboca a un Pla Econòmic Financer, que s'ha d'aplicar als pressupostos del 2019 i 2020 que afectarà directament a les inversions i a la transformació del nostre municipi. 

Aquest és un dels aspectes que hem demanat des del nostre grup que no es torni a repetir i que hi hagi planificació de les accions municipals.