La Garriga

De l’Organisme Autònom a l’Organisme Polític de Mitjans de Comunicació

  • Grup Municipal Socialista de la Garriga
  • Actualitzat:
  • Creat:

Exigim que el Garric torni a tenir un caire Autònom i no un criteri d'imposicions polítiques

Garric
Garric

El dilluns es va celebrar una nova reunió del Consell d’Administració de l’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació. En aquella reunió de caràcter urgent per a solucionar un aspecte de personal, el regidor de Ciutadans Àngel Guillen, a l’apartat de precs i preguntes, va traslladar una queixa formal pel caire que havia agafat l’últim número del Garric, el butlletí municipal, que lluny de ser un butlletí informatiu, s’havia convertit en la SuperPop de l’equip de govern.

Ens expliquem. Mentre els grups municipals de la oposició tenim una columna de temàtica lliure, el grup d’ERC, a part de tenir aquesta columna, tenia una pàgina sencera on l’Alcaldessa feia una reflexió personal del pacte de govern amb els regidors escindits del grup municipal de Junts i a part es dedicava un publireportatge sobre aquest pacte de govern amb, fins i tot, declaracions dels dos portaveus implicats.

És a dir, que només faltava un apartat per saber el que ens deia l’horòscop, un pòster desplegable a les pàgines centrals i el regal d’una calcomania amb un “I Love Transfuguisme”, perquè es convertís en un còpia d’aquesta revista que omplia les prestatgeries de les nostres llibreries.

A la pregunta del regidor de Ciutadans que li volia traslladar a les professionals responsables de la edició del butlletí, la resposta del govern municipal va ser clara. “No és un criteri periodístic i professional. És un criteri polític”. Això demostra quines són les formes que en els darrers mesos ens està oferint un govern que presumia que volia obrir-se al diàleg i que ara ha començat a utilitzar una forma de fer política on volen invisibilitzar als grups de la oposició.

L’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació es va crear amb total confiança dels criteris periodístics de les professionals de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de la Garriga i també dels de Ràdio Silenci, obeint estrictament a uns criteris periodístics i que fos un òrgan independent dels temes polítics.

Amb aquesta afirmació queda clar que aquest objectiu que perseguia, es comença a perdre cosa sincerament que ens sembla molt greu. La confiança de l’actual equip de govern vers les professionals i els professionals dels nostres mitjans de comunicació queda en entredit, ja que amb l'afirmació que es va fer al Consell d'Administració, sembla que el govern municipal hagi oblidat aquest fet. Nosaltres seguim confiant en la independència dels i les professionals i que obeeixen a un criteri estrictament periodístic. Si s'imposa un criteri polític es perdrà la pluralitat que s'ha aconseguit implantar i treballar des de fa molts anys. 

Reiterem la nostra confiança en les i els professionals

Ara s’ha de treballar, segons ens van anunciar, una reforma dels estatuts d’aquest Organisme. Nosaltres com a grup municipal, volem un canvi clar en aquests. A principis de legislatura ja vam demanar que el Consell d’Administració i el Consell Consultiu es reformulessin en un de sol. El Consell d’Administració el formem els representants polítics i el Consell Consultiu el formen persones proposades pel plenari i vinculades al món de la comunicació. Nosaltres demanàvem que només hi hagués un Consell d’Administració i que aquest el formessin persones no vinculades al món de la política i que fossin persones vinculades al món del periodisme i la comunicació. Només així podrem assegurar que tornem al model d’Organisme Autònom i desapareixen les imposicions polítiques a les publicacions dels mitjans de comunicació públics.